hirdetés

Hogyan gondolkodnak a gyerekek politikáról? Szerintük mivel foglalkoznak a politikusok, és mit tennének akkor, ha belőlük lenne miniszterelnök? Tudják, hogyan folyik egy választás? Ezekre a kérdésekre keresi az ország egyik legnézettebb gyerekcsatornája. A videóban az általános iskolások szívderítő, sőt nevetésre késztető válaszokkal szolgálnak.

gyerekek a politikusokrol

 

 

A választások időpontjához közeledve jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mit gondolnak gyermekeink a politikáról és mennyit értenek meg a körülöttük zajló, meghatározó fontosságú folyamatokból. A gyerekek szerint a politikusok ugyanolyanok, mint a többi ember, csak gazdagabbak. Ők tudják a legjobban, mihez kell kezdeni pénzzel, és azért vannak, hogy az embereknek legyen kire felnézni. Néhányan közülük úgy gondolják, számhúzással lehet politikus valakiből, mások véleménye szerint pedig a számítógép vagy épp a televízió választja a képviselőt.

 

Gyermekeink a videóban bizonyították jószívűségüket és segítőkészségüket is. Ha belőlük lenne egyszer miniszterelnök, első határozatukkal a szegényeknek segítenének, kórházat építenének és új munkahelyeket teremtenének az embereknek. Állításuk szerint jobb törvényeket hoznának, mint a mostani politikusok. A Nickelodeon videójából az is kiderül, mit tennének a gyerekek, ha ők lennének a miniszterelnökök.