hirdetés

A hétszeres Forma–1-es világbajnok fia apja nyomdokában. Mick Schumacher ugyanis a második rajtkockából indulva magabiztosan nyerte meg első versenyét a Forma–4-es sorozatban. A síbalesete óta kómában lévő Michael Schumacher minden bizonnyal sajnálja, hogy nem lehetett ott 17 éves fia első győzelmén.

mick-schumacher-misanó

A 2013-as súlyos síbalesete óta lábadozó hétszeres F–1-es világbajnok, Michael Schumacher 17 éves fia, Mick győzelemmel kezdte meg profi versenyzői karrierjének újabb állomását.

Az ifjabb Schumacher az olasz Forma–4-es bajnokság idénynyitó versenyén, Misanóban nyerte meg az első szombati futamot. Mick az esős időmérő után a második rajtkockából indulhatott, azonban hamarosan megelőzte az addig vezető Marcos Siebertet, és attól fogva könnyed versenyzéssel, magabiztosan nyerte meg a futamot, számol be a motorsport.com.

Schumachert 2,3 másodperccel előzte meg Raul Guzmant, és további egy másodpercet adott a magát már a Lotus Junior sorozatban is kipróbáló csapattársának, Juan Manuel Correának.

Mick Schumacher tavaly még a német F–4-es bajnokságban versenyzett, idén februárban azonban országot és sorozatot váltott, miután aláírt az olasz F–4-es széria  címvédőjéhez, a Prmea Powerteamhez.