hirdetés

Gyékényes a horvát határ közelében található, néhány kilométerre a Dráva folyásától. Budapest felől az M7-es autópályáról Nagykanizsán keresztül lehet eljutni ide. A horgászok számára mégsem a Dráva közelsége a lényeges, hanem a kristálytiszta vizű kavicsbányatavak, amelyeknek látótávolsága a víz alatt akár 3-8 méter is lehet, mélységük pedig eléri a 10-30 métert is.

 

Az öreg vadvíz

A környék a horgászaton kívül vonzza az egész családot, hiszen itt mindenki megtalálhatja a neki tetsző kikapcsolódást. Gazdag természeti és építészeti kincsekben is a vidék, így túrázásra is alkalmas. Megtekinthető az őrtilosi Szentmihály-hegy vagy a zákányi Látó-hegy. Ha pedig ez nem volna elég, ki lehet a próbálni a gyékényesi strandot is.

A vízi sportot kedvelők sem fognak csalódni, mivel búvár bajnokságoknak, hajómodellezőknek, triatlonoknak és motorcsónakversenyeknek is otthont adnak a tavak.

Gyékényes a horgászat kedvelőinek olyan bányatavakat nyújt, amelyek több mint 300 hektár kiterjedésűek és elképzelhetetlenül tiszta vizűek. Rendkívüli mélységük mellett tagolt mederrel, több félszigettel és szigettel is rendelkeznek, ezzel pedig igazán nagy kihívást jelentenek a sportkedvelők számára. Néhány legenda is szárnyra kelt, amely szerint kapitális példányok is élnek ezekben a vizekben, szóval érdemes szerencsét próbálni.

A gyékényesi tavak közül a legnagyobb a Kotró, amely 220 hektáros és szintén van félszigete, szigete is, ezenkívül öböl is fellelhető ezen az óriási területen.

A kavicsbányatavakban fogható ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, sügér, angolna, törpeharcsa, fekete sügér, naphal. A halállományhoz pedig tökéletesen illik a The One Black termékcsalád ízvilága, emellett pedig a bojlik mérete és állaga (főtt) is kitűnően passzol az itt található halakhoz. Állaguk kemény és a benne található nagy mennyiségű fehérje miatt a pontyok természetes táplálékforrásként azonosítják a vízben, mindemellett pedig nem tartalmaznak mesterséges összetevőket.

Sok helyen olvashatók negatív kommentek a bányatavak kapcsán, tekintettel arra, hogy vadvízről van szó, tény, hogy több kitartást igényel itt a horgászat, cserébe azonban nagyobb kihívást is ígér.

Szerezz be mindent online

A Fishindánál a kihívás teljesítéséhez szükséges összes kelléket megtalálhatod óriási választékban, és ha sikerrel jártál, ne felejtsd el feltölteni a fogást a Fishinda Applikációba. Itt megjelölheted a kapás pontos helyét, a hal méretét, súlyát, ezenkívül egyedülálló Fogási térképet is találsz, amely segít eldönteni, hogy melyik partot válaszd legközelebb.