hirdetés

Gulyáságyú, ajándékcsomagok, élelmiszer- és ruhaosztás – ezekkel készül a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata az ünnepek előtt a rászorulók megsegítésére. A HISZ aktivistái még karácsony előtt több száz család számára nyújtanak segítséget. A felnőtteknek tartós élelmiszert, meleg ruházatot, gyermekeknek ezeken felül játékcsomagokat osztanak.

HISZ

Sajnálatos tény, hogy Magyarországon még ma is tömegek szorulnak rá, hogy a karácsony előtti napokban adományokból lakhassanak jól. Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre nő azok száma, akiket ezek nélkül a felajánlások nélkül üres asztal várna karácsonykor is odahaza. A HISZ önkéntesei nekik kívánnak segíteni a következő napokban – mutatja be munkájukat az ünnepek előtt Kovács Sándor.

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának vezetője hozzátette: különösen fájó látni, milyen sok családban nem telik a gyerekek megajándékozására az ünnepek során. A szervezet ezért idén is meghirdette cipősdoboz-akcióját. A Hit Gyülekezetéhez tartozó családok, hívők adományaiként cipősdobozokba csomagolva érkeztek játékok a szervezethez, amelyeket a HISZ önkéntesei a rászoruló gyermekeknek adnak át. Évről évre több mint ezer ilyen csomag teszi ünneppé a karácsonyt a nélkülöző családokban.

A következő napok mindegyikén lesznek utcai programok, adományosztások. A karácsonyt megelőző kedden és szerdán is reggel 8-tól várják a rászorulókat a HISZ-es önkéntesek Józsefvárosban. A Lósy Imre utca 1. szám alatt az aktivisták élelmiszercsomagokat és téli ruhaneműket osztanak.

December 24-én szintén a VIII. kerületben folytatódik az akció. Délelőtt 11 órától sátras nyílt kitelepülős osztás indul, szintén a Lósy utcában – itt gulyáságyúból meleg ételt oszt a HISZ. A készételek mellett tartós élelmiszert és a kisebbek számára játékcsomagokat is átadnak a szervezet önkéntesei.