hirdetés

A fura gagyogó színes űrlények most újra visszatérnek a televízió képernyőjére, ugyanis a BBC hatvan HD minőségű részt készített a Teletubbies sorozatból, november elejétől tűzik műsorra.

A technikai újításra márpedig szükség volt a készítők szerint, ugyanis máig rejtély miért, de tény, hogy az egész világon töretlen népszerűségnek örvend a brit gyermekműsor.

Steven DeNure, a DHX Media produkciós cég londoni vezetője azt mondta, azért vágtak bele az új epizódok elkészítésébe, mert a régebbi részeket a televíziós társaságok már nem játszották, pedig világszerte imádják a gyerekek a zöld Dipsy, a sárga Laa-Laa, a piros Po és a lila Tinky Winky kalandjait.

A kisgyerekeknek szánt műsor új részeit november 9-től játsszák a BBC-hez tartozó CBeebies televízióban. Kay Benbow, a televízió producere szerint a régi epizódok minősége nem volt elég jó ahhoz, hogy bemutassák őket a csatornán.

DeNure szerint a sorozat jellegében nem változott, de olyan magas minőségű technológiát használnak elkészítésükhöz, mint a Harry Potter vagy A gyűrűk ura esetében.