hirdetés

Bár úgy tűnik jogosan vihette el az olasz apa a gyerekeit Debrecenből, igen rémisztő körülmények között. A családi dráma azonban továbbra is fenn áll. Úgy gondoljuk a legnagyobb vesztesei ennek a fura válásnak és akciófilmbe illő gyerekszöktetésnek a gyerekek maguk. A rendőrség már nem is körözi az olasz apát, nem véletlenül.

 

Állítólag bírósági – többek között magyar – döntés is született már a gyerekek elhelyezésének ügyben. Az anya ügyvédje szerint ezeket azonban felfüggesztették, azaz így mindkét szülőnél lehetnek. Sőt ilyenkor nem illik és nem is jó pont a gyerekeket megszöktetni. Ráadásul ezen esetekben a gyermekek súlyosan sérülnek.

Mint ismeretes vasárnap kora délután egy debreceni élményparkból vitte el egy olasz apa két gyermekét. Az édesanyjuk szerint a kezei közül tépték ki a 7 éves fiút és az 5 éves lányt. Azóta nem tudja, hol tartózkodnak. A rendőrség keresni kezdte az apát és a gyerekeket, sőt fotót is közreadtak, de közben kiderült, hogy nem történt gyermekrablás – írja a Police.hu.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a három férfi egyike a gyerekek édesapja volt, továbbá az is kiderült, hogy több bírósági – többek között magyar – döntés alapján, az apa jogszerűen vehette magához a gyerekeket. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a beszerezett információkra tekintettel az elrendelt körözéseket visszavonta, de az eset körülményeit tovább vizsgálja.-írta a rendőrség.

A család története még 2011-ben kezdődött. A nő és barátja évekig együtt éltek Ibizán, ahol 2015-ben házasodtak össze. 2016 decemberében egy hónapra a Karib-térségbe utaztak. Innen pár napra Debrecenbe mentek volna, de a jegy foglalással kapcsolatos problémák miatt az apa végül Ibizára utazott. Egy hónap múlva a felesége szakított vele telefonon, és közölte, nem akar a gyerekekkel visszatérni Spanyolországba.

Az apa ekkor fordult a bírósághoz, és 2017-ben Ibizán kimondták, hogy az anya jogellenesen vitte el Spanyolországból a gyerekeket. Fél év múlva pedig az édesapának ítélték a két kicsit, miután az anya nem jelent meg a tárgyaláson, és írásban sem tett nyilatkozatot.

Mindez az anya részéről nagy hiba volt.

Tény kérdése, hogy addig nem illik a gyerekek sehova sem szöktetni amíg nincs jogerős bírói verdikt, Magyarországon ez nem zárult le. Azonban ez Spanyolországban befejeződött .