hirdetés

Bejött a BVSC női röplabda újraindítása Már több mint 80 gyermek sportol az egykori patináns és sok sok sikert elért klub színeiben. Az ötletet a klub elnöksége álmodta meg,  és az utánpótlásban siker sikerre halmozó  Péter Krisztinát keresték meg és  kérték fel, hogy legyen ő is vasutas, azaz BVSC-s. A cél pedig példaértékű: sajátnevelésű játékosokból felnőtt csapatot kialakítani a közeljövőben és nb2-ben majd feljutni és játszani az NB I-ben.

bvsc röpiA régi patináns klub elnökségének a fejében fogalmazódott meg a gondolat, hogy a női röplabdát újra kellene éleszteni. A BVSC sokáig a 90-es évekig egyik meghatározó csapata volt és kiváló meccseket vívott a sok riválissal de a 2000-es évek elején megszünt a szakosztály.

A BVSC vezetése újra röplabda élet vérkeringésébe csatlakozott , az  első évben még csak utánpótlásszakosztály vezetését pedig Péter Krisztinára bízta, aki több éven keresztül egy kisebb egyesületben  vezette korosztályait ,csapatait és edzette egyedül  több korosztályt is egyszerre , az eredmények pedig megmutatkoztak akár országos akár nemzetközi szinten is . A feladat nem könnyű, hisz újra kell építeni a röplabdázást Zuglóban. Az edzéseinket „egyenlőre” a kerület iskoláiban tartjuk 4 helyszínen is , célunk , hogy minél több gyermekhez eljusson és megismerje eme nagyszerű sportot. BVSC október 1-én tartotta meg a saját sportválasztóját ahol minden szakosztály mellett a röplabdát is ki lehetett próbálni, sokan azóta már elkezdték a munkát edzéseinken .

Most csak utánpótlás csapataink vannak. Örömmel mondhatom több mint 80 sportolók van már, szeptemberben 30 fővel nőtt szakosztályunk létszáma és remélem ez a szám még növekedni fog. Célom az, hogy a fiataljainkból összeállított csapatunk idővel majd felküzdje magát a felnőtt NB 1-be és ott tisztességgel helyt álljon, mint régen. –mondta Péter Krisztina szakosztályvezető.

A májusban alakult meg régi-új röplabda szakosztályunk akik  lányokkal foglalkozik . A legkisebbek kezdő csoportoktól kezdve  Egyelőre négy edző foglalkozik a sportolókkal és várják a 8-10 éves gyermekeket. S érdemes kipróbálni ezt a sportot minden lánynak. Egyrészt nőies, másrészt széppé varázsolja a lányokat. Természetesen a klub idei eredményei is remeknek mondható, hisz a szuper mini  U10-es csapat az Országos Bajnokságon 80 csapatból az ezüstérmet szerzete meg, míg a mini csapat is nagy csatában vívta a döntőt. 

Ráadásul szintén idén a Klagenfurtban rendezett Minimundus tornán is jól szerepeltek a BVSC-s lányok. Közel 5000 sportoló vett részt az utánpótlás olimpián United World Games játékokon  ahol U13 és U 15 bronz éremmel és U11- es korosztályunk ezüst éremmel tért haza !

A BVSC a saját röplabda pályáját vagy inkább csarnokát hamarosan feltehetőleg elkészítik majd, mert a régi csarnok bizonyaz elmúlt majd két évtizedben használhatatlan lett erre a célra. Azonban a BVSC-nek már van saját strandröplabda pályája kettő is a Szőnyi úti sport telepen  ami a szakosztály beindítása után lett kész nemsokkal.

 Biztos sokan kétkedve és picit irigykedve néznek a BVSC-re, de aggodalomra semmi ok Péter Krisztina  és edzői stábja az utánpótlásban idén is a döntőkig szeretné vezényelni csapataikat, szinte minden korosztályban.

Az idei bajnokság elkezdődött, túl vagyunk az első országos fordulón ahol U17 és U15 korosztályunk szett veszteség nélkül áll a csoportjai első helyein, de az országos bajnokság mellett budapesti bajnokságban is versenyeznek csapataink  6 korosztályban .

Krisztinát aki nem igazán ismeri, csak a lelátóról azt tudja, hogy mosolygós vidám  mester. Kedves is. Amikor meccs van akkor viszont felpörög, maximalista, legalábbis annak tűnik.

 Edzéseken  keményen dolgozunk hisz tudjuk , hogy csak így érhetjük el céljainkat magunkért és a csapatért egyaránt , persze fontos , hogy az edzéseken , mérkőzéseken jó hangulat legyen, hogy  a lányok szeressék , tiszteljék egymást a pályán és a pályán kívül is ami azt hiszem egyáltalán nincs panasz J.

Örömmel mondhatom , hogy szakosztályunk egy „kiscsalád” akik bármikor  számíthatnak egymásra , kijárunk egymás mérkőzéseire is segítjük, lelkesítjük más korosztályban szereplő csapattársainkat hisz így vagyunk mi egy nagy csapat.

Már az első perctől kezdve maximális bizalmat és segítséget kapok a vezetőségtől, örömmel tölt el, hogy „kiscsaládunk” a BVSC család tagja lett és eme nagyszerű egyesületben tudunk közösen együtt tovább dolgozni és közös céljainkat együtt megvalósítani -mondta Péter Krisztina, a BVSC szakosztályvezetője és utánpótlás vezetője .