hirdetés

A Benedek-csapat magabiztos győzelemmel megszerezte az ötödik helyet. A férfi pólósaink azonban nem voltak boldogok, hisz a magyar válogatott érthetően csalódásként élte meg a Montenegró elleni, 5 méteresekkel elveszített negyeddöntőt, s így az éremesélyek elszálltak. Azért ez is szép volt. 

Benedek csapatLondonban sem sikerült ez, Rióban a csoportgyőzelem után reménykedhettünk, hogy másként lesz. Nem így történt, így Benedek Tibor csapata csak az 5. helyért küzdhet. Ennek első felvonásaként a negyeddöntőben a horvátoktól vereséget szenvedő Brazíliát kellett legyőzni – ez sikerült.
A vízilabdatorna zárónapján a negyeddöntőben az olaszoktól kikapó, majd a spanyolokat legyőző Görögország következik. Velük 8-8-as döntetlent játszottunk a csoportmeccsek során, előtte az Eb-bronzmeccsén megvertük őket.
És végül megvertük őket Rióban is. A találkozó első felében egyértelműen látszott, hogy a görög válogatott kevésbé motivált, a mieink viszont amit kellett, kiadtak magukból. A harmadik negyed végére kissé idegessé váltak Afroudakisék, és elkezdtek játszani – de nem elég jól.
Kis Gábor, Zalánki Gergő és Nagy Viktor jó játéka most elég volt a győzelemhez.
A férfiválogatott Londonhoz hasonlóan az 5. helyen zárt.