hirdetés

Nagy-Britanniában az idő tényleg pénz, ugyanis ha a gyereküket nem szállítják időben az iskolába, a brit szülőknek pár perc csúszás akár 120 font (~50 ezer forint) bírságot is jelenthet. A gyors befizetőknek felezik az összeget – írja a metro.co.uk.

Az engedmény csak azoknak jár, akik 21 napon belül rendezik a büntetést. 2003-ban vezették be azt a szabályt, hogy akinek a gyereke 10 napnál többet lóg, annak fizetnie kell a mulasztásért.

Hampshire-ben a szülők levelet kaptak az iskoláktól, hogy ha a gyerekük 10-nél több alkalommal késik az iskolából, fizetniük kell. Islingtonban csak akkor kapnak bírságot, ha 6 héten belül 12 alkalomnál többször késnek a srácok. 2014-ben nagyjából 64 000 bírságot postáztak az iskolák a hanyag diákok szüleinek. Ezt most kiterjesztik a késésekre is.

Az iskolák persze kivételt tudnak tenni, ha a diákok azért késnek, mert orvosnál voltak.

Az Anne Jones Southend iskola tanulmányi felelőse azt nyilatkozta a brit Metronak, nem a minél több bírságot akarnak kiszabni, céljuk, hogy a diákok időben érkezzenek az iskolába és az utóbbi időben úgy tűnik, ezt csak ilyen drasztikus eszközzel lehet elérni.