hirdetés

Már egy hete zajlik Róma egyik legnagyobb maffiapere, amibe most az AS Roma sztárcsatárjának neve is belekeveredett, ugyanis a tárgyalássorozat alatt kiderült, hogy 2008-ban egy frissen szabadult Roma-ultra el akarta raboltatni Francesco Totti fiát.

totti

 

A sajtóban csak Mafia Capitale névvel emlegetett perben nemcsak hogy ismert politikusok, vállalkozók ülnek a vádlottak padján, de a gyanúsítottak között egykori terroristacsoportok tagjai is vannak, a további tárgyalások olyan nagy nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, hogy azokat Rebibbia külvárosi börtönbunkerében tartják.

Az egyik vádlott, Luca Odevaine most vallotta be, hogy Roma egyik legnagyobb futballcsillaga, Francesco Totti is útjában volt az egyik bűnszervezetnek. Gyermeke, Cristian elrablásával zsarolták volna Tottit, aki erről Roma erőnléti edzőjétől értesült. A csatár állítólag saját zsebből fizetett Odevainén keresztül 2008–2010 között civil ruhás rendőröket, hogy biztosítsák az akkor 3 éves kisfia védelmét. Az ügyben megszólaló Odevaine azt állítja, a kisfiú elrablásáért egy 2008-ban szabadult Roma-ultra ötvenezer euró fizetett volna.

A tanúvallomások alapján derült fény arra, hogy nem csak az AS Románál fordul elő ilyen eset, a többi olasz klub játékosait és edzőit is gyakran zsarolják vagy fizetik le ultra drukkerek.