hirdetés

Már épül a Bazilika előtt a Guiness-rekorder Lego-torony, hivatalos dán Lego-építőmesterek koordinálják az építést. A legfőbb építőmesterek magyar általános iskolás gyerekek, de bárki beállhat rakosgatni a kockákat.

Május 21-én tették le az alapokat, a szervezők vasárnap 13 és 14 óra között számítanak a 36 méteres rekord elérésére. Tavaly az Egyesült Államokban építtetett helyi iskolásokkal a Lego óriástornyot, a 45. kísérlet során a 34, 43 méteres magasságig jutottak, Magyarország ezt szárnyalhatja túl ezen a héten.

Lego torony kezdodik
Szerda reggel az iskolások kezdték meg az építést

A toronyépítés mellett számos más programmal örvendezteti meg a cég a gyerekeket, amin persze Lego rajongó felnőttek is részt vehetnek, ezek: a Lego-mester építőakadémia, Lego-videojáték kipróbálása és családi mozaiképítés, továbbá autóépítő verseny és mozaiképítés, Lego Chima verseny, Ninjago ninjaképző akadémia, Lego Star Wars vagy Lego Friends játékasztalokat is ki lehet próbálni. Az 5 év alattiakra is gondoltak, a Lego Duplo építőmedence őket is szórakoztathatja.

A hétvégén színpadi produkciókkal: bábszínházzal, zenés mesekönyv előadással és sztárfellépőkkel várják az érdeklődőket. Sztárok is részt vesznek az eseményen: Fluor Tomi, Farkasházi Réka és a Tintanyúl , a Buborék Együttes és az Animal Cannibals adnak koncertet.

Lego Torony csut 5
Csütörtök délután már létrára is szükség volt a további építkezéshez

Legutóbb több mint 20 évvel ezelőtt került sor Budapesten Lego Toronyépítés Világrekord kísérletre, 1993-ban 20,14 méteres tornyot raktak össze. Idén a 36 méteres magasságot tűzték ki célul a Bazilika előtti téren, ami egy 10 emeletes épület méreteivel vetekszik, ha sikerül ez lesz a világ legmagasabb Lego tornya.