hirdetés

Jó hír, hogy minden szülő iskolakezdési támogatást kaphat a munkáltatójától. Ez maximum 33 ezer forint lehet. Persze nem kötelező adni, így a munkaadó dönti el, hogy jó fej akar-e lenni az alkalmazottjával vagy sem. Jó lenne ezt kötelezővé tenni, ha tényleg a családosokat akarja támogatni a Fidesz-kormány. 

iskolai beiratkozasMindenki kaphat maximum 33 ezer forintos iskolakezdési támogatást, aki családi pótlékra jogosult. Az iskolakezdési támogatás béren kívüli juttatás, amit a szülők tankönyvekre, taneszközökre, ruha vásárlására fordíthatnak. A támogatást utalvány formájában kaphatják meg, amely december 31-ig váltható be.
A NAV tájékoztatása szerint ilyen támogatást azok kaphatnak, akiknek közoktatásban tanuló gyerekük van, és családi pótlékra jogosultak. A támogatáshoz a munkahelyen kell nyilatkozni arról, hogy a munkavállaló megfelel a feltételeknek.
Az iskolakezdési támogatás összege tanulónként a minimálbér 30 százalékát meg nem haladó összeg, 2016-ban maximum 33 300 forint, ami több gyerek esetében többszöröződik. Az iskolakezdési támogatás abban az évben adható először, amikor az igénylő gyermeke megkezdi általános iskolai tanulmányait.
Ez azonban csak egy lehetőség, nem kötelező. A munkáltató dönt arról, ad-e az alkalmazottaknak ilyen támogatást. Kíváncsian várjuk, melyik politikusnak jut majd eszébe kötelezővé tenni a munkaadóknak, hogy a gyermekes családokat támogatniuk kell.

(Fotó: illusztráció)