hirdetés

Az észak-olaszországi Cremonából érkezett óriás csokitojásokkal, húsvéti nyúllal és kis csokinyuszikkal kedveskedett a budapesti Heim Pál Gyermekkórház két telephelyén ápolt gyermekeknek Mága Zoltán hegedűművész.

 csokitojas Maga husvet

MTI Fotó: Honéczy Barnabás

A 1,5 méteres, 10 kilogrammos hatalmas csokitojásokat a Prima Primissima díjas hegedűművész gyermekeivel adta át a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai és Üllői úti kórházában gyógyuló gyermekeknek.
„A családomban már hagyomány, hogy a kereszténység egyik legszentebb ünnepén a Stradivari-hegedűk hazájából hozatott, kuriózumnak számító óriás csokitojásokkal próbálunk mosolyt varázsolni azoknak a beteg gyermekeknek az arcára, akik szüleiktől, testvéreiktől távol, kórházi ágyban, kórtermekben kénytelenek tölteni a húsvétot” – idézi a hegedűművészt az MTI-hez eljuttatott közlemény.
Mága Zoltán örömét fejezte ki amiatt, hogy a társadalmi szerepvállalás fontosságát egyre többen érzik át és „cselekvő szeretettel támogatják a rászorulókat”. Véleménye szerint az örömszerzést nemcsak az anyagi támogatások határozzák meg, sokszor az apró odafigyelés is rengeteget számít.
Április 22-én, a Heim Pál Szivárvány Virágnapon például bárki hozhat egy palántát, hogy együtt borítsuk virágba a kórház udvarát a gyermeknapra – fogalmazott Mága Zoltán.
Az összegzés szerint a Budapest díszpolgára címmel is kitüntetett hegedűművész elmondta: rendkívül fontosnak tartja, hogy a társadalom megbecsülje, tisztelje és segítse azokat az orvosokat, ápolókat, akik nemcsak a hétköznapokban, hanem az ünnepnapokon is, éjjel-nappal ott állnak a kis betegek ágyai mellett.
Hozzátette: azt reméli, apró figyelmességével nemcsak vidámságot, hanem reményt is tud adni az orvosoknak, a gyermekeknek, a szülőknek és több figyelmet kapnak majd azok az emberek, akik mindent megtesznek a gyógyulásért.
A kórház főigazgató főorvosa, Nagy Anikó a közlemény szerint felidézte, hogy Mága Zoltán húsvéti adományozása az évek alatt már tradícióvá nőtte ki magát, amelynek híre elterjedt a gyermekek között, így már nagyon várták, hogy a hegedűművész megérkezzen a hatalmas ajándékokkal.
A hegedűművész nemcsak a gyermekeket, hanem a betegellátó intézményeket is gyakran segíti országszerte. A 100 Templomi Koncert jótékonysági koncertsorozat, valamint a Hegedűvarázs – 100 Koncert a Magyar Zenei Kultúráért sorozat keretében több turnéállomás bevételét is kórházak és beteg gyermekek támogatására fordította – olvasható a tájékoztatóban.

(MTI)