hirdetés

Sokkoló, de a hannoveri rendőrökre egy alig 15 esztendős lány támadt rá késsel. Az egyik rendőr annak ellenére, hogy nyakon döfte a fiatal terrorista, csodával határos módon túlélte a támadást. A lányt hamar elfogták,és beismerte, az IÁ követője.

hannover police

A 15 éves lány nem titkolta, hogy az Iszlám Állam követője, és a hírek szerint el is tervezte tettét. A Bild információi szerint a lányt a város főpályaudvara mellett szúrta ki a két rendőr, miután perceken keresztül követte és bámulta őket. A járőrök éppen ezért elhatározták, igazoltatják a csadort is viselő lányt, aki elsőre oda is adta a papírjait, majd amíg azt ellenőrizték, kést rántott és beledöfte az egyik rendőrbe szó nélkül a kését, majd menekülés közben a másikat is megsértette.

A köztéri kamera felvételein látszik, ahogy a lány egy ideig figyelte a rendőröket, és a támadásról is készült felvétel – jelentette ki a rendőrségi szóvivő, aki hozzátette: a tini egy 15 centiméteres pengét döfött a járőr nyakába, aki csodával határos módon, de túlélte a merényletet.