hirdetés

A hétvégi hódmezővásárhelyi rövid pályás vidékbajnokságon a 13 esztendős Séner Martin megdöntötte Gyurta Dániel 2002-es korosztályos csúcsát. Dr. Petrov Anatolij és Jancsik Árpád tanítványa az első napon az 50 méteres gyorsúszásban javította 25.24-re a legjobb időt, egy nappal később aztán jött a rekord: 100 méteren pedig 54.58-at úszott, vagyis egy tizeddel gyorsabb volt, mint a korábbi Gyurta-csúcs.
gyurta csúcsát megdöntötteKoránál fogva egyelőre vegyesre eddzük, hiszen fiatal még ahhoz, hogy úszásnemet válasszunk neki. Gyorson és háton a legjobb pillanatnyilag, de mellen is jön felfelé. Nagyon jó sprinter, kifejezetten robbanékony. Hogy mit hozhat a jövő, arra még nem gondolunk. Apró lépésekkel haladunk, szintidőről, szintidőre – nyilatkozta Jancsik az utánpótlássport.hu-nak Sénerről.

Mivel Gyurta Dániel rekordját adta át a múltnak a fiatal úszó, kevesebb szó esik arról, hogy egyébként 50 méteren is az övé az új korosztályos csúcs! Érdemes lesz megjegyeznünk Séner Martin nevét, néhány év múlva is nagy dolgokra lehet képes.