hirdetés

A Kun-Mediátoros Marcsika továbbra sincs meg.  Szökésben van és jól bujkál. Sőt a lányai már egyezkednének a károsultakkal.  A karcagi brókerbotrányban rengeteg a károsult s közel 20 milliárd forintnyi eltűnt pénzről beszélnek. Az azonban tény, hogy Marcsika amíg fejre nem ált korrektűl üzletelt. Ha valaki nem ment a kamatért akkor azt Marcsika azonnal hívta és várta a pénzzel, no meg le is teremtette. Azonban az Épkar továbbra is zavaró az ügyben, igaz Fazekas miniszter ennek csak örül. 

marcsika dobrai

Kezd egyre érdekesebb lenni ez a karcagi brókerbotrányos ügy. Egyre többen mondják, hogy Marcsika normálisan vitte az üzletet majd egy évtizede. Időben fizetett mindenkinek. Sőt, aki elfelejtett menni a pénzéért, vagy a kamatért azt azonnal hívta, hogy hol van ? Mikor ér oda? S, hogy miért nem ment ?  Marcsika ilyen volt. Hogy min álhatott fejre, hol bukott el milliárdokat azt egyelőre mindenki csak találgatja. A legjobban feltehetőleg a szökésben lévő bróker hölgy tudhatja. Azonban azt mindenki tényként mondta, hogy Marcsika és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nem voltak igazán jóban. Köszöntek egymásnak és kész. Sőt Fazekas miniszternek igazából jókor is jött Marcsika bukása. Mert Marcsika legfőképp az Épkar nevezetű cég tulajdonosával volt jó viszonyban. Hogy üzleteltek-e ? Azt pontosan nem tudni.

S, hogy Fazekas miniszternek miért nem tetszett Marcsika, vagy az Épkar ?  Tény, hogy az Épkar sok sok beruházást végzett a Fidesz eddigi kormányzása alatt is.  Mostanában fontos szerepet visz az Épkar a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új épületének és kollégiumának építésénél. A cég a W-É-P Campus nevű konzorcium egyik tagjaként összesen több mint 11 milliárd forint értékű projektben vesz részt. Nemrég az Elios Zrt.-vel közös, kéttagú konzorciumban is nyert egy pályázatot a cég, ennek keretében a budapesti kormányhivatal energiahatékonysági beruházásaiban vesz részt, összesen 214 millió forintért. Az Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Eliosszal közös projektet az adatok szerint versenyben nyerték, és a kormányhivatal ugyanilyen típusú másik pályázatát a versenytársakkal szemben elbukták. A cég 2013-ban elnyerte a hatvani vadászati múzeum kialakításának legfontosabb és legnagyobb, 2 milliárd forintos közbeszerzését, Grassalkovich-kastély és a park felújítását is. A projektet még 2011-ben a vadászati lobbista, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes harangozta be. A cég elnyerte az Erzsébet tér  2,5 milliárd forintos felújítását is, illetve több közbeszerzést a Józsefvárosban és a Ferencvárosban is. A Magyar Narancs számolt be korábban arról, hogy az Épkar rendkívül kedvező áron – és az idő múltával egyre kedvezőbb feltételekkel – jutott egy VIII. kerületi épülethez a Fidesz kommunikációs igazgatója által vezetett önkormányzattól. Kocsis Máté az ügyletet „megörökölte” elődjétől, az SZDSZ-es polgármestertől, később viszont az önkormányzata egyre jobb helyzetbe hozta a céget.

Nos Fazekas miniszternek jól jött a Marcsika botrány és így az Épkar megemlítése is, hisz régóta mondogatta az illetékeseknek, hogy ez így nem jó.

Persze ma már Marcsika lányai is egyezkednének, mert nehéz lesz így pénzt keresni. egy-két elégedetlen ügyfél biztos lesz, aki a Marcsika lányok szórakozó helyein mulasson és esetleg botrányt csínáljon. Így jó lenne az alku, a közösködés. A korábban a Kun-Mediátort vezető, később az ügyfeleket 10-20 milliárd forinttal vbecsapó Dobrai Sándorné kisebbik gyereke a károsultak képviselőivel találkozna.

“Kedves Ismerőseim! A hétvégén újra haza megyünk Karcagra, ha úgy gondoljátok, hogy szeretnétek feltenni kérdéseket nekünk, akkor két emberrel, akit ti felhatalmaztok szívesen beszélgetünk és válaszolunk a kialakult botrányos helyzetről.” – ezt a Facebook-oldalán közölte Dobrai Krisztina, a bejegyzést a Blikk szúrta ki.

Az egyik kásrosult a lapnak azt mondta, hogy Krisztina felajánlotta, hogy beszélne a károsultak képviselőivel, hogy válaszoljon a kérdésekre. Hogy ez milyen formában valósul meg, nem tudni.

A helyiek szerint egyébként Dobraiék újra akarják nyitni a Múzeumkert Rendezvényközpontban található Bonanza éttermet. Azért gyanítják ezt, mert Dobraiék megkérdezték a volt alkalmazottakkat, hogy ha megnyitnák az éttermet, akkor újra dolgoznának-e nekik. A károsultak egyik ügyvédje szerint azonban nem lenne jó vége, ha Marcsika lányai újra kinyitnák az éttermüket.