hirdetés

Zugló felülről kaphat jegyzőt. A liberális Fidesz vezetésű kerület nagyembere, Karácsony Gergely így most vakarhatja a fejét, hisz ha a következő hónapokban sem sikerül jegyzőt találni, akkor a budapesti kormányhivatal vezetője nevezheti ki az új törvényességi felügyelőt. Ez a lépés pedig minden szempontból korlátozná Karácsony Gergely polgármester mozgásterét.

karácsony 4

Több mint egy hónapja nincs jegyzője a Karácsony Gergely vezette önkormányzatnak. A jegyzői állásra szóló pályázatot augusztus 5-én írták ki, de október 30-ig van ideje az önkormányzatnak a pályázat elbírálására. Így belátható időn belül biztosan nem lesz olyan ember a Párbeszéd Magyarországért vezette önkormányzatnál, aki ezt betudná tölteni.

Abban az esetben, ha 2017. január 1-jéig nem sikerül új jegyzőt találni, az önkormányzati törvény értelmében a kormányhivatal vezetője ideiglenes hatállyal a jegyzői feladatok ellátására a pályázati kiírásnak megfelelő jelöltet, ennek hiányában a képesítési és alkalmazási feltételeknek megfelelő hivatali köztisztviselőt vagy más jegyzőt nevez ki. Mindez azt jelenti, hogy egyfajta kormányzati gyámság alá kerülhet a XIV. kerület.

A kerületben sokak szerint a szétesés szélén áll az önkormányzati hivatal. A jegyző mellett felmondott a gazdasági osztály vezetője, az építési hatóság éléről pedig elküldték a vezető munkatársat. Nincsen Zuglóban közbeszerzési referens, és hiányzik a belső ellenőrök fele is. Miközben sorra menekülnek a köztisztviselők, létrehoztak egy új státuszt, az üzemeltetési osztályvezetőit. Az állást pedig pályázat nélkül egy bizalmi PM-es, Kéri András kapta.

Mindez azért érdekes, mert korábban Karácsony Gergely egy interjúban az Indexnek ezt nyilatkozta: Nem csinálok Zuglóból PM-es kifizetőhelyet, mert akkor lehúzhatjuk magunkat a WC-n.

(Forrás: Origo)