hirdetés

Zugló egykoron szebb napokat látott és a nem létező közbeszerzéseket csak úgy egymás után elnyerő kedvenc építőipari cége bedőlt. A Ligetsor-Bau az előző polgármester, Papcsák Ferenc idején szárnyalt. Aztán lassacskán kiderült, ez a cég nem fizeti ki az alvállalkozóit, s emiatt volt tüntetés is a kerületben. De a legszebb kis színes az egész sztoriban, hogy ezen cég vezetője vette meg Papcsák ex-fideszes polgármester és exképviselő luxus Chryslerét teljesen véletlenül.  

papcsák chrysler-kosztolni ligetsor

Bedőlt Zugló kedvenc építőipari vállalkozása, a Ligetsor Bau Kft. Ez volt az a cég többek között, amely úgy kapott több mint 1 milliárdos munkákat, hogy voltaképp a közbeszerzés elmaradt, mert mindenben a helyi polgármester, Papcsák Ferenc  döntött és annak helyettese, a ma is alpolgármesterként a választások elvesztését túlélő Rozgonyi Zoltán. Nos, a Ligatsor Bau ellen felszámolást kezdeményeztek.  A bíróság pedig fizetésképtelenné nyilvánította a korábbi budapesti közbeszerzési favoritot, Papcsák Ferenc (Fidesz) volt elszámoltatási biztos, korábbi zuglói polgármester egyik kedvenc kivitelezőcégét, a Ligetsor-Bau Kft.-t. A társaság annak ellenére – vagy azzal együtt – dőlt be, hogy a 2011 és 2014 között nagyot tarolt a fővárosi közbeszerzési pályázatokon.

Persze botrányok is voltak a cég körül, nem kevés. Legfőképp azért, mert a cég a kerületi óvodafelújításoknál nem akarta kifizetni az alvállalkozóit. Majd fizetett, de nem annyit és nem úgy.

Aztán a bajt csak tetézte, hogy a cég egyik vezére a kerületi ex-fideszes polgármester autójával jár, igen, de mint kiderült, a Chryslert megvette Papcsáktól  a kedvenc épytőipari cég vezére, teljesen véletlenül.

Az egyébként NAV-végrehajtással is nyomasztott cég árbevétele 2012-ben még 1,2 milliárd forint körül alakult, két évvel későbbre azonban már a 200 millió forintot sem érte el, a gazdálkodás veszteséges lett, a vállalkozás kötelezettségei elérték a 255 millió forintot.

Zuglóban a fura beruházások miatt anno egyébként vizsgálódott a rendőrség is, mert felmerült a korrupció gyanúja is, amit egy vállalkozó mondott el egy, azóta leváltott fideszes alpolgármesternek, s amely beszélgetés tartalma napvilágot látott.