hirdetés

Hangosbemondóval toborozzák a munkásokat a MÁV-nál. A nem hétköznapi munkaerő-toborzás a Keleti pályaudvaron folyik, ahol arra buzdítják a vonatokon az utasokat, hogy csatlakozzanak a céghez. Az ötlet zseniális, hisz rengeteg, több ezer ember fordul meg nap mint nap a Keletiben, és olcsóbb is, mint egy fejvadászcég alkalmazása.

vonat NyugatiA Népszabadság ismerteti, hogy a MÁV-szórólapok szerint számos munkakörbe keresnek embert. Így nagy  szükség lenne Flirt motorvonatot vezető gyakornokra, vezető jegyvizsgálóra, járműszerelőre, telepi rendezőre, váltókezelőre, forgalmi szolgálattevőre, de keresnek többek között felsővezeték-szerelőt, pályamunkást, kocsirendezőt, biztonsági őrt, villamosmérnököt, beszerzési munkatársat és számviteli szakelőadót is. A legtöbb helyet Budapesten kínálják, de több, főként az anyavállalat, a MÁV Zrt. által hirdetett pozícióra az ország több pontjára is keresnek embereket.

A MÁV dolgozói szerint a munkaerőhiány egyik oka az alacsony kereset. Egy kezdő mozdonyvezető például pótlékokkal együtt havi nettó 160-190 ezer forint között kereshet a MÁV-nál, idehaza magáncégeknél azonban ennek akár a dupláját is megkaphatja, külföldön pedig még többet. Ráadásul több napot kell dolgozni, mint pár éve, mert kevesen vannak.

(Fotó: Csákány)