hirdetés

A Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés miatt feljelenti a Völner Pál ügyében eljáró ügyészt és hivatali felettesét, mert még nem kezdeményezték a fideszes képviselő letartóztatását. Tény, hogy más hasonló ügyek gyanúsítottai szinte mindenki dutyiba lenne már , ráadásul Völner -ügye igencsak nagy közfelháborodást keltett és a közigazgatásba vetet hitet rengette meg.

 

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta, az ügyészség az ennél jóval csekélyebb súlyú ügyekben is arra szokott hivatkozni, hogy már amiatt felmerül a szökés veszélye, hogy az illetőt szabadságvesztés fenyegeti. Megjegyezte: az ilyen esetekben az eljárás befolyásolásának veszélye is mindig fennáll.

Úgy látszik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök még számít Völner Pál parlamenti szavazataira a kétharmados törvények elfogadásához, vagy módosításához– fogalmazott az ellenzéki politikus.

Mással nehezen lehetne magyarázni, hogy a volt államtitkárt „még mindig nem vitték el vezetőszáron, ahogyan az egy normális demokráciában minimum elvárható lenne”, tette hozzá.

A legfőbb ügyész december elején Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését kérte a házelnöktől egy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként. Völner Pál ezután lemondott államtitkári megbízatásáról.

Mint ismeretes Völner önként ment be az ügyészségre vallomást tenni miután a parlament felfüggesztette a mentelmi jogát. Ez mindenképpen egy jó ügyvédi húzás volt, mert így Völner letartóztatását amiatt biztos nem lehet majd elrendelni, hogy szökés, elrejtőzés veszélye , hisz önként jelent meg, igaz nem is hívták az ügyészek.

Az tény kérdése, hogy ilyen jellegű ügyeknél, ha az érintett nem politikus, akkor nem szokás szabadlábon hagyni az érintetteket és minimum 3-6 hónapot dutyiba szoktak tölteni.

( Horváth Sz.)