hirdetés

Versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Konzum csoport érdekeltségébe tartozó BLT Group Zrt.-vel szemben. Azonban ennek semmi jogkövetkezménye nem lesz a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő cégcsoportnak.

meszaros-orbanVersenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Konzum csoport érdekeltségébe tartozó BLT Group Zrt.-vel szemben, az összefonódás idő előtti végrehajtásának gyanúja miatt. A BLT Group Zrt. a Balatontourist csoportba tartozó több vállalkozás felett szerzett irányítást, de az ügylet kapcsán a versenyhivatal úgy találta, hogy a bejelentési űrlap nem felelt meg a törvényi előírásoknak.

A GVH ugyanakkor a felvásárlás körülményeit vizsgáló, szeptember 6-án kiadott határozatában már rábólintott a balatoni szállásadó cég tulajdonosváltására, mondván, a tranzakció nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt. Tehát a versenyhivatal új vizsgálata a Balatontourist adásvételét már nem befolyásolja. A GVH közleményében leszögezte: a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette, az eljárás a tények tisztázására irányul. A törvény szerint az eljárás lefolytatására biztosított időtartam hat hónap, amely egy alkalommal két hónappal hosszabbítható meg.