hirdetés

Ajjaj. Kisebb zűr és zavar keveredett a Fidesz-kormány kedvenc tanácsadócége körül. A Századvég 2010-től kapott megbízásokat stratégiaalkotásra, viszont csak 2013-tól tekinthettek bele az államtitkokba. A Magyar Liberális Párt értetlenül áll a történtek előtt. Fodor Gábor szerint vagy a stratégiák silányok, vagy súlyos államtitoksértés történt.

fodor gábor

A Magyar Liberális Párt vezetőjének, Fodor Gábornak írásban válaszolt a belügyminiszter. Pintér Sándor, aki leírta, hogy 2013 októberétől adtak először tanúsítványt kilenc főnek, a szigorúan titkos adatok megismerésére. Azaz ezen időponttól kezdve tekinthettek bele az államtitikos ügyekbe a kutatók. A Századvég azonban 2010 után már többmilliárdos állami megbízást kapott a kormánytól, többek között stratégiaalkotásra is. Így több kérdés is felmerült a Magyar Liberális Párt vezetőiben. Hisz Fodor Gábor nem érti, hogy miként lehetett jó stratégiákat készíteni, ha az államtitkos ügyekbe nem láttak bele a Századvég munkatársai. Vagy, ha belenézhettek, azt hogyan tették.

Nos, az ügyet a Nemzetbiztonsági Bizottság is vizsgálni fogja, az Esti Újság úgy tudja.

A liberálisok most újabb kérdést tesznek fel a belügyminiszternek, és annak a 21 embernek is kérik a nevét, akik belepillanthattak a minősített adatokba. Többek közt arra is kíváncsiak, hogy visszavonták-e G. Fodor Gábor nemzetbiztonsági minősítését azt követően, hogy G. Fodor főszerkesztői pozíciót vállalt.