hirdetés

Lengyelországban gyártott áfonyás fehércsokoládét vonnak ki a forgalomból, mert fennáll a szalmonellafertőzés gyanúja. Magyar üzletekbe is kerülhetett a termékből!
szalmonellás csokiA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a német hatóság bejelentése alapján értesült róla, hogy az egyik, Lengyelországból importált csokoládé szalmonella baktériummal fertőződhetett. A hírek szerint a magyarországi Rossmann üzletekbe is kerülhetett a szennyezett termékekből. A Nébih felvette a kapcsolatot a magyar forgalmazóval, a tételek nyomon követése folyamatban van.

Ételfertőzés leggyakrabban a házi disznósajt, tejszínes vagy tojásos krémek, fagylalt, főtt tészta, hal- és gombás ételek, nyitva hagyott konzervek fogyasztása után jelentkezik, ezek ugyanis optimális táptalajt biztosítanak a kórokozók számára. Afertőzéstüneteiről és a kezelés módjairól az alábbi cikkünkben írtunk!

A termék azonosító adatai
• A termék neve: “Das Exquisite Heidelbeere Weisse Schokolade”
• Kiszerelés: 100 gr
• A termék tételszáma: GTIN 4305615367347
• Minőség megőrzési ideje: 24.03.2019.
• RASFF referenciaszám: 2017.2155

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy amennyiben valaki fogyasztott a visszahívásban szereplő csokoládéból, illetve néhány napon belül észleli a hivatkozott cikkben szereplő tünetek valamelyikét, feltétlenül forduljon orvoshoz. Aki rendelkezik a fenti termékkel, egészsége megóvása érdekében ne fogyassza azt el – írja a hatóság a közleményben.