hirdetés

A Jobbik szerint ismét megtakarított forintokat herdálna el a Fidesz. Felelőtlen és veszélyes játszmának tartja a Jobbik, hogy a Fidesz leglátványosabb kampányelemét, a rezsicsökkentést a ciklus végi kampányidőszakban, 2017-től csupán a nukleáris alap terhére tudná finanszírozni.

kepli lajos

Az ellenzéki párt szerint a lépés egyrészt veszélybe sodorhatja Magyarország nukleáris biztonságát, mivel az erőmű elavulása után annak biztonságos leszerelését, valamint a nukleáris hulladék kezelését kellene fedeznünk az alapba befolyt pénzekből. Másrészt a tervezett intézkedés kísértetiesen hasonlít arra a lépésre, amikor a Fidesz a megtakarított nyugdíjpénzeket jóléti intézkedésekre herdálta el.

A Jobbik úgy véli, nem szabad a magyar emberek biztonságát veszélybe sodorni, és nem szabad több mint másfél évtizedes biztonsági megtakarítást kampánycélú intézkedésre költeni. Egyúttal ismét felhívjuk a figyelmet, ha az öntelt Fidesz korábban megfogadja a Jobbik szakmailag megalapozott, fenntartható rezsicsökkentést megteremtő indítványait, akkor Brüsszel sem szólhatna bele a hazai energiaárak alakulásába, és nem lenne szükség pótlólagos költségvetési beavatkozásra sem – mondta Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője.