hirdetés

Botrány az MTVA eseményén. Elmarat az élő bejelentkezés Pusztaradványról, az Itthon vagy Magyarország, szeretlek című műsor helyszínéről, mert tömegverekedés tört ki. A milliárdos költségvetésű műsor fura sztoriját természetesen Rákay Philip próbálta titokban tartani de nem járt sikerrel.

MTV itthon vagy mo

Az Észak-Magyarország szerint a helyiek kétféleképp magyarázzák az eseményeket. Az első magyarázat szerint a polgármester lánya a máglyagyújtás tiszteletére rendezett mulatságon felment a színpadra, és azt mondta a mikrofonba, hogy : ettetek, ittatok,négerek ideje hazatakarodni.

Nos ezt a rendezvényen lévő romák hiába voltak vendégek, nem vették jó néven, így kisebb szájkarate és szóváltás kerekedett. A verekedés azonban akkor kezdődött, mikor  az egyik helyi cigány kisebbségi képviselő a fogadásra a feleségével és a gyerekével együtt érkezett, és nem akarták beengedni a rendezvényterembe. A képviselő ezért elkapta az egyik beléptető  nyakát, és a földre lökte a férfit. Az így kitört tömegbunyónak a kiérkező rendőrök vetettek véget.

A boon.hu beszámolója szerint miután a rendőrök elmentek, a részeg polgármester, aki a verekedés alatt is folyamatosan szidta a cigányokat, elment a verekedés egyik résztvevőjének házához, és a kerítésen túlról szidalmazta. Itt is a rendőrök avatkoztak közbe.

Az Észak-Magyarország egyik olvasója azt mondta, hogy a helybeliek most attól tartanak, hogy a hivatásos vadőrként dolgozó polgármester – aki ellen az év elején eljárás indult lőfegyverrel visszaélés miatt – esetleg most is rendelkezik puskával, és használni is fogja.

A második magyarázat is jó. Tomkó Sándort, a település független polgármesterét csak a kórházban érték utol az Észak-Magyarország munkatársai. Tomkó azért került ide, mert szombaton őt is leteperték és hasba rúgták, pedig nemrég epekő-műtéten esett át. A polgármester verziója szerint sem ő, sem a lánya nem szidalmazta a cigányokat.

Fogadást adtunk a képviselőknek, volt gulyás, malacpörkölt. valóban ittunk én sem voltam már  józan, de addig semmi gond nem volt, amíg a fogadáson meg nem jelent az egyik kissebbségi képviselő a családjával. a gyerek taknya nyála egybe folyt, szóltam nekik, hogy ezt így itt még sem illik, s menjenek haza. Majd elmentem a teremből.

Tomkó azt mondta, hogy kint ekkor már ment a verekedés, és őt is azonnal leteperték a lányával együtt, a vejét pedig egy sörösüveggel vágták fejbe. A polgármester arról is panaszkodott, hogy a verekedésben valaki letépte a nyakából az aranyláncát, ami azóta sem lett meg. Szerinte a verekedés politikai ellenfelei provokálták, akik polgármesteri székére pályáznak.

( Boon-estiujsag )