hirdetés

Ennyi volt. Bíróságon, magánvádas eljárásban folytatódhat a siófoki Facebook-megosztók ügye, az ügyészség ugyanis kiszállt belőle – ez a Somogy megyei főügyész közleményéből derül ki. Mint ismeretes, Siófok exvezére, a fideszes Balázs Árpád feljelentett pár kommentelőt, akiket sorra rabosítottak egy sima rágalmazási ügyben. Aztán elindult a kérdéses komment megosztása, és már közel háromezren szeretnének gyanúsítottak és rabosítottak lenni, ami ugye elég képtelen helyzet.

balkatonparti kft-balázs

Ahogyan megírtuk, már háromezren osztották meg az ominózus, siófoki ingatlaneladást taglaló cikket, amely miatt Balázs Árpád korábbi polgármester feljelentést tett, és tizenhét Facebook-megosztó ellen indult eljárás, akik közül többet rabosított a rendőrség, azaz bűnügyi nyilvántartásba vett, becsületsértés gyanújával. A megosztókat védő ügyvéd panasszal élt a gyanúsítás ellen, amit azonban a Fonyódi Járási Ügyészség elutasított. Ezt követően lépett közbe a Somogy Megyei Főügyészség.

Az ügyben a nyomozást a magánindítvány előterjesztésére jogosult személy feljelentése alapján a Siófoki Rendőrkapitányság rendelte el. A Fonyódi Járási Ügyészség az ügyben gyanúsítottakat nem hallgatott ki és nem is rabosított senkit, csupán nyomozási határidőt hosszabbított és panaszt bírált el. Az interneten az érintett siófoki belvárosi ingatlan értékesítésével kapcsolatban megjelent írás és annak megjelenítése nem véleményalkotás, hanem tényállítás, amely valótlansága esetén alkalmas lehet más személy becsületének csorbítására. Az önkormányzati ingatlan értékesítése kapcsán a polgármester az adásvételi szerződés megkötésekor mint eladó és nem mint hivatalos személy járt el, nem közhatalmi funkciót gyakorolt, ezért a Fonyódi Járási Ügyészséget utasítottuk, hogy az iratokat küldje meg az illetékes bíróságra magánvádas eljárás lefolytatása céljából – írta dr. Horváth Szilárd címzetes fellebbviteli főügyészégi ügyész.

A főügyészség okosan vágta át a gordiuszi csomót, kihátrált az ügyből, visszadobva a labdát a feljelentőnek – kommentálta a megyei főügyész szombati közleményét  Czeglédy Csaba ügyvéd, aki tizenkét siófoki megosztót véd.