hirdetés

Eddig tartott a Fidesz hatalmas többsége amit már jó előre tudtak a párton belül, hogy eljő ezen idő. Hónapok óta a párt felelősei is, akik ilyenkor a választásokért felelnek tudták minden hiába való lesz. Hiába volt ott a helyszínen még a Fidesz párt igazgatója, a korábban sikert sikerre halmozó Kubatov Gábor ez sem segített. Neki és kollégáinak is már csak a helyi rendőrkapitány kihívására volt energiája, hogy a fontoskodó és netán kemény kérdéseket feltevő Népszabadságos firkászokat igazoltattassa.  Kész Zoltán sikerét azonban semmi sem akadályozhatta meg, a baloldali pár tok által támogatott független jelölt nyerte a veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választást a szavazatok 92,39 százalékos feldolgozottsága után közzétett adatok szerint.

 kész zoltán

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán olvasható adatok szerint Kész Zoltán a szavazatok 43,14 százalékát szerezte meg. Némedi Lajosra, a kormánypártok jelöltjére a választópolgárok 33,4 százaléka, Varga-Damm Andreára, a Jobbik jelöltjére 13,86 százaléka szavazott, Gerstmár Ferencet, az LMP jelöltjét 4,62 százalék támogatta.

Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében azért kellett időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki, ezért lemondott országgyűlési mandátumáról.

Kész Zoltán győzelme azt is jelenti, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek nem lesz újra kétharmados többsége az Országgyűlésben, akkor sem, ha a Veszprém megyei 3-as számú választókerületi mandátumot sikerül megtartaniuk az április 12-ei tapolcai időközi választáson.