hirdetés

Újabb megmozdulást szerveznek a CEU elleni kormányzati intézkedések miatt a civilek. Vasárnap újra kezdik a demonstrációt, amely délután kezdődik a Clark Ádám térnél.

 

lex ceu tüntetők

Alig két hete nem gondoltuk volna, hogy az ország egyik legjobb egyeteméért kell utcára vonulni, de a kormány egy hét alatt ellehetetlenítette a CEU-t. Nobel-díjasok, nemzetközi és hazai egyetemek, nemzetközi és hazai tudósok sora állt ki a CEU-ért, de ez egyelőre kevés.

A CEU megtámadása és a tervezett civil törvény bizonyítja, hogy a kormány retteg a gondolkodó emberektől, a kritikától és a vitától. Mindent megtesznek, hogy a sajátjuktól eltérő véleményt és gondolatot elhallgattassak.

Ám hiába a kormány akarata, azért a nép az úr.

Egymás után kétszer, alig órák alatt több ezres tömeg állt ki az egyetemért, és a magyar oktatásért. Az egyetemi autonómiáért és a magyar szabadságért. Tudjuk, hogy a kormány egyetlen dologtól fél, az erőtől, a tömegtől. Áder Jánosnak hétfőig van lehetősége az Alkotmánybíróság elé küldeni ezt a törvényt. Vasárnap mutassuk meg neki, hogy mi a helyes döntés! És mutassuk meg az Alkotmánybíróság tagjainak is, hogy egyetlen helyes döntés van: Kiállni a szabad oktatásért, az egyetemi autonómiáért és a gondolkodás szabadságáért. – írták a szervezők szerkesztőségünknek küldött közleményükben.

Ezért most rajtunk a sor, hiszen mégiscsak a nép az úr!

Mikor? április 9-én, vasárnap 17:00-19:00

Hol? gyülekező a Clark Ádám téren