hirdetés

Nem lesz állami ügyvédkar, azaz nem valósítja meg a kormány azt az elképzelését, hogy megalakuljon a Kincstári Jogügyi Igazgatóság, amely az egyedileg felkért ügyvédi irodák helyett látta volna el az állam jogi képviseletét. Pedig súlyos százmilliókat lehetett volna spórolni, hisz van olyan iroda, amely Fidesz-kormány közeli, és csak az MNB alapítványaitól vett fel súlyos tízmilliós összegeket.

ügyvédek

A Magyar Nemzet cikke szerint a szervezet 2017-re jött volna létre azért, hogy az állam – például a minisztériumok –képviseletét lássa el olyan eljárásokban, amikor az állammal szemben indítanak pert, vagy éppen az állam indít ilyet.

Az Igazságügyi Minisztérium a napilap közérdekű adatigénylésére azt közölte, hogy a kabinet döntése nyomán nem hozzák létre a Kincstári Jogügyi Igazgatóságot.

Mindez pedig azért is érdekes, mert pont a miniszter úr ügyvédi irodája az egyik fő kedvenc ügyvédi irodája a Fidesz-kormánynak és az államhoz tartozó nagy intézményeknek, még az MNB-nek is. Igaz, Trócsányi miniszter egy forintot nem kap ezen megbízásokból.

Egy-egy minisztériumnak évente átlagosan 15 pere van, kivétel az igazságügyi tárca, amelynek egy évben 100 peres eljárása is akad.