hirdetés

Megoszlik az egészségügyi szakmai szerveztek véleménye a tegnap bejelentett béremelésről. Van, aki elégedett, mások viszont keveslik a tervezett juttatást. Az orvosok akár százezres emelést is kaphatnak havonta, míg a szakápolók többnyire havi 20-30 ezer forinttal vihetnek majd haza többet. Persze ez is több a semminél.

kórházi dolgozók

A Magyar Kórházszövetség elégedett a csütörtökön bejelentett egészségügyi béremeléssel, de szeretnék elérni, hogy a kórházakban dolgozó műszaki, gazdasági személyzet bérét is rendezze a kormány. Ez további 25 ezer embert érintene – mondta Antal Gabriella, a szervezet elnökségi tagja.

Örülünk az egészségügyiek sikerének, és reméljük, hogy folytatása következik a tárgyalásoknak, és a gazdasági terület dolgozóit is lehet méltó helyzetbe hozni.

Kevesli a szakdolgozóknak kilátásba helyezett béremelést a Rezindensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke. Dénes Tamás szerint ez mindössze nettő pár ezer forintot jelent idén az ápolóknak.

Többször elmondtuk, hogy a szakdolgozóknak minimum 50 százalékos béremelésnek kell bekövetkeznie 2016-ban, mert olyan alacsony az alapbérük, hogy egy 25 százalékos emelés nettóban pár ezer forintot jelent.

A Magyar Ápolási Egyesület kevesli a szakápolói béremelés mértékét.

Átlagosan 25 százalék, és ami számot mellette látunk, az 10-30 ezer forint közötti béremelés, az önmagában is nagyon kevés, de tudva, hogy a szintén egészségügyben dolgozó orvosok százezer forintos nagyságrendű emelést kapnak, azt inkább megalázónak, semmint nagy eredménynek tartanám – mondta Bugarszki Miklós, a szervezet elnöke.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara üdvözölte a szakgyógyszerészek béremelését, a szervezet elnöke szerint ez a minőségi munkát segítheti majd.