hirdetés

Meg van az első vezéráldozata a kormány tisztakezű és korrupció gyanú ellenes politikájának. Hisz igen furcsa, hogy egy pár millió forintos fura megbízás miatt lemondott az igazságügyi államtitkár. Itt valami nem stimmel. Az Igazságügyi Minisztérium  alkalmazottja  azután távozott, miután az Origo hétfői cikke beszámolt arról, hogy Patyi Gergely egyik ismerősének cége kapta feladatul a Végrehajtói Kamara átvilágítását, amely szerződés alig hat millió forint lett volna.

Patyi_Gergely

 

Nos az államtitkár lépése egy példaértékű tett. Bele keverték ugyanis egy  korrupció gyanús vagy inkább megkérdőjelezhető ügyletbe s ő ezt nem tűri s a minisztérium védelmében is tette azt, amit. No de pár millió forintos ügylet miatt lemondani ? s egy Origo hozza le aétes hírt, amely vezetője többek között épp azért is távozott nemrég, mert Lázár János miniszterről csúnyákat mert írni ? S ez az Origo leplez csak úgy el ? Na ez itt nagyon de nagyon gyanús. Sőt életszerütlen.

Bár elképzelhető, hogy az államtitkár annak az új kormányzati kommunikációnak lett az áldozata, hogy még csak a korrupció és visszaélés gyanúja sem vetődhet a kormány és a köztisztviselőkre ?  Mert akkor ez dícséretes. De akkor  kérdeznénk, hogy azon politikusok,vezető köztisztviselők mikor mondanak le, akik milliárdokat kaptak és nyertek az elmúlt 5 évben ? Vagy állami földekre tettek szert?Mert Patyi államtitkár úr példáját kéne követniük.

Az Origo mint ismeretes arról számolt be, hogy hétfőn 10 óra előtt a minisztérium elkészítette az összefoglaló táblázatot, amely már tartalmazza azt az ominózus szerződést, amely miatt távozott az IM államtitkára. Ebből kiderült, hogy a MainSoft Kft. 5,6 millió forintot kapott volna a megbízás teljesítéséért az  Igazságügyi Minisztériumtól. Nem kis teljesítmény lett volna, ha a cég el tudja könyvelni megbízást, hiszen 2009-től 2013-ig nem volt 100 ezer forintnál nagyobb a forgalma. S ez a cég volt állítólag szoros kapcsolatban a lemondott Patyi Gergely államtitkárral.

A piti ügy megjelenése után a minisztérium szerződést bontott a kft-vel, és szerda este 18 órakor érkezett a hír, hogy maga Patyi Gergely államtitkár benyújtotta a lemondását. Távozását a személyét ért, szerinte megalapozatlan és méltatlan támadásokkal indokolta. Trócsányi László igazságügyi miniszter ugyanakkor tudomásul vette Patyi Gergely lemondását. A pénz azonban már nem jár a cégnek, mert kedden a cég kezdeményezte a szerződés felbontását.

 

( Fotó: MNO )