hirdetés

Úgy tűnik simán csőbe húzták a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnökét, illetve a Fidesz szerint csak volt vezetőjét, Veress Áront aki a Keleti pályaudvaron próbált valutát váltani. Hamisat. Nos itt valami nagyon nem stimmel, illetve valami rettentően fura az ügyben.  Nos a politikus lakásán közel 30 ezer euró azaz majd 10 millió forint értékben foglaltak le a nyomozók hamis pénzt. Az azonban fura, hogy a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelték el a politikusnál.

veres_aron

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya pénzhamisítás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Veress Áron Sebestyén budapesti lakos ellen, aki nem más, mint Veress Áron, a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnökéről van szó. Bár a kormánypárt rögötn cáfolta, hogy az előzetesbe került politikus a tagjuk lenne. Nos ebben némi zűr zavar van, mert a botrány kirobbanásáig nem lehetett arról tudni, hogy ne lenne Veress a Fidesz tagja.

Visszatérve a balga lebukáshoz nagyon nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz ex politikusát csúnyán csőbe húzták. Ezt bizonyítja az is, hogy a politikus nem elköltötte a boltban, mintahogy a hamis pénzekkel szokták, hanem egy izig vérig profi valutásnál akart beváltani 100 eurot, azaz harmincezer eurot. Veress veszte ez lett a valutás azonnal jelezte a pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőröknek a hamis biankós ügyletet. Persze már ez is fura, hogy hirtelen milyen becsületesek lettek a különféle külföldi pénzváltók a Keletinél. De az sem túl érthető, hogyha a Fidesz IT ex vezetője ártatlan, akkor miért kezd el rohanni? Futni, árkon bokron, azaz autókon, buszokon át ? Ez is fura. Vagy  tényleg tudott arról, hogy nem frankók az euros bankjegyek ?

Nos miután a Fidesz ex-IT elnöke vesztére elkezdett futni, menekülni így jódarabig biztos bent is lesz a börtönben, mert a szökés elrejtőzés ezen buta pánik miatt megáll neki s erre szoktak hivatkozni az előzetes letartóztatások nagy százalékában hoszabbításkor, amit a nyomozók kérnek.

Miután a járőrök a helyszínen elfogták a fideszes politikust több hamis bankjegyet is találtak nála. Majd a Logodi utcai lakásán is házkutatást tartottak, ahol 297 darab – feltehetően hamis – 100 eurós, valamint 5 darab 20 eurós bankjegyet foglaltak le. Ez mintegy kilencmillió forintnak megfelelő összeg.
A 30 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy tartozás fejében kapta az összeget. Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya folytatja le. Az illetékes bíróság február 6-án elrendelte Veress Áron előzetes letartóztatását.
Az előzetesebn lévő politikus jogásza Dr. Szenczi Géza hangsúlyozta: a történteknek nincs köze a Fideszhez, azt viszont nem tagadta, hogy védence a nagyobbik kormánypárt Ifjúsági Tagozatának elnöke volt. Az ügyvéd hozzátette, hogy Veress Áron előzetes letartóztatásban van, a rendőrök nagy erőkkel keresik a moldáviai férfit és rajta keresztül a pénzhamisítókat.

Veress közeli rokona szerint valóban létezik a moldáviai ismerős.

A Fidesz sem tétlenkedett és közleményt is kiadott. A sajtóban megjelentekkel szemben Veress Áron nem a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnöke. A Fidesz 2012-ben Veress Áront soraiból kizárta, így a Fidesz Veress Áron cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállal. Amennyiben igazak a róla megjelent állítások, a törvény előtt kell felelnie tetteiért.
Ugyanakkor a Fidesz Ifjúsági Tagozatának honlapján nincs nyoma annak, hogy Veress nem elnök. Ráadásul több nyílvános és hivatalos rendezvényen is szerepelt Veress tavaly s ott mind a Fidesz IT elnökeként vett részt.