hirdetés

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali visszaélés bűntette miatt nyújtott be vádiratot dr. Ihász Sándor volt főügyésszel szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indított büntetőeljárásban a Központi Nyomozó Főügyészség két éve gyanúsítottként hallgatta ki a volt főügyészt, aki tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Az ügyészség hivatali visszaélés bűntette miatt emelt vádat Ihász ellen, aki szabadlábon védekezik, csakúgy mint a neves tévés Gyárfás Tamás, aki megbízóként ül a vádlottak padján, Fenyő megölése miatt.

Ihászt 2018 április 20-án a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban gyanúsították meg bűnpártolással. A gyanú szerint 2017 októberében hivatalában átvette a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát.
Az átadó a később az ügyben felbujtással meggyanúsított Gyárfás Tamás volt, aki akkor azért fordult a vele barátságban lévő főügyészhez, hogy tanácsot kérjen tőle. Már mindezen momentum is picit meghökkentő egy földi halandónak, hogy egy barát, egy főügyész, bűnügyben adjon tanácsot-de ezt hagyjuk is.

Szóval a KNYF szerint Ihásznak fel kellett ismernie, hogy a leiratban foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az emberölés felbujtójának azonosításához, felelősségre vonásához. Ennek ellenére a törvényben előírt ügyészi kötelességével ellentétben a felmerült bizonyítékot nem adta át a nyomozó hatóságnak, hanem hivatali helyiségében tárolta.