hirdetés

Nyolc évvel a Fidesz-képviselőnő, Balla Irma halála után emeltek ismét vádat a már teljes mértékben igazinak mondható elkövetővel szemben. Mint ismeretes, hosszú évekig a rendőrség és a vádhatóság a politikus fiát vádolta és első fokon el is ítélte édesanyja megölése miatt. S. Henrik hosszú évekig ült a semmire a börtönben, pedig a mostani vádlott már korábban is a rendőrség látókörébe került.

balla-irma-d-lajos

Az ismert és közkedvelt fideszes képviselőt 20 ezer forintért és egy MP3-as lejátszóért gyilkolták meg. Korábban az asszony fiát vádolták, két évet töltött előzetes letartóztatásban S. Henrik, akit el is ítéltek első fokon édesanyja megölése miatt. Most azonban megvan az igazi elkövető. Így élete végéig fegyházban maradhat D. Lajos, akit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Az ügyészség vádirata  szerint az éppen egy másik börtönbüntetéséből feltételes szabadságon lévő férfi 2007. március végén Debrecenben egy építkezésen dolgozott segédmunkásként, ahonnan pár nap elteltével elbocsátották. Az anyagi gondokkal küszködő vádlott ezt követően a városban csavarogva elhatározta, hogy az építkezés szomszédságában élő sértett asszonytól fog pénzt vagy értékeket szerezni. Így 2007. április 6-án éjjel 22 óra körül a vádlott megjelent a sértett ingatlanán, majd a nyitott ajtón bement a házba, amelynek szobájában a sértett egyedül tartózkodott és olvasgatott. A vádlott a magával vitt feszítővassal az ágyon ülő asszonyra támadt, őt a fején többször megütötte, majd a már fekvő nő nyakát nagy erővel megszorította, amitől a sértett azonnal meghalt. Ezt követően a vádlott magához vette a sértett telefonját, MP3 lejátszóját és 20 000 forintot, majd a lakást kulcsra zárva távozott a helyszínről.

A Legfőbb Ügyészség kijelölése alapján eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyben a Debreceni Törvényszéken, a jelenleg is más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő vádlottal szemben. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak – írta dr. Nagy Ferenc megyei főügyészhelyettes.

Ha a debreceni bíróság bűnösnek találja D. Lajost, azzal egy nyolc éve lezáratlan gyilkossági ügy végére tennének pontot, ami bővelkedett a fordulatokban – kezdve azzal, hogy a gyilkossággal először Balla Irma fiát vádolták,  aki felfedezte a holttestet, és értesítette a rendőrséget. A fiatal férfi, S. Henrik 23 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, tanulmányait börtönben fejezte be. Tönkrement mind lelkileg, mind emberileg , hisz csak  2011-ben mentették fel, de ártatlanságát nem ismerték el, a vádhatóság a bizonyítékok hiányára hivatkozott.

A meggyilkolt képviselő meghurcolt fia sérelmeiért 20 milliós kártérítést követel az államtól, a per jelenleg is tart. A mostani vádlottat, D. Lajost egyébként már 2009-ben kihallgatta a rendőrség, de nem vették komolyan az új vádlott vallomását, pedig elismerte a tettét, igaz, vissza is vonta. D. Lajos aztán 2015 februárjában vált ismét gyanúsítottá, miután a rendőrség nyolc év után új nyomot talált a gyilkossági ügyben.