hirdetés

Kezdődik a volt MSZP-s alelnök adócsalási és okirat-hamisítási ügyének vádemelési szakasza. Így az is megeshet, hogy nem emelnek vádat Simon ellen. De az is elképzelhető, hogy súlyos letöltendő büntetést fognak rá kérni a vádhatóság képviselői, hisz a baloldali politikus igen sok időt töltött előzetes letartóztatásban is.

Simon Gábor

A december 14-ei iratismertetéssel lezárul az MSZP volt elnökhelyettesének, Simon Gábornak az okirat-hamisítási, adócsalási és egyéb ügyek miatt indított nyomozása. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálódott, most pedig kezdődik a vádemelési szakasz, amely további egy hónapot vesz igénybe minimum, így az már biztos, hogy vádiratot csak jövőre nyújtanak be Simon Gábor ellen.

Simonról 2014 februárjában derült ki, hogy egy bécsi bankszámlán több százmillió forintos vagyont halmozott felt. Az összeg nem szerepelt a vagyonnyilatkozatában, és adót sem fizetett utána. A politikus az eljárásban nem tett vallomást, és időközben 128 millió forint adóhátralékot rendezett.

Az MSZP alelnöke volt előzetes letartóztatásban is és házi őrizetben is. Sokak szerint mivel igen sok adót megfizetett a baloldali politikus, így megússza a súlyos börtönéveket. Azonban ne feledjük, hogy az MSZP egykori fenegyereke, Zuschlag János is megfizetett mindent, az ellene folyó büntetőperben aztán mégis ült egy laza 7 esztendőt börtönben.