hirdetés

Újrahasznosítják az aréna darabjait, tök jó. Megkezdődött a székesfehérvári Sóstói Stadion lelátójának bontása, a létesítmény elemeinek többségét a város és Fejér megye több stadionjában, illetve határon túli településeken hasznosítják újra – mondta Cser-Palkovics András polgármester a helyszínen tartott sajtóbejáráson.

Vidi aréna-mti

A városvezető hozzátette: a műanyag székeket több mint 30 település között osztják szét, többek között Csákvár, Iszkaszentgyörgy, Sárkeresztúr futballpályáinak lelátóit teszik komfortosabbá velük.

Cser-Palkovics András megjegyezte: Székesfehérvár sportlétesítményei sem maradnak piros és kék székek nélkül.

A Bregyó-közi atlétikai centrum mobillelátóinak számát bővítik, azokra szerelnek székeket, de a Köfém sporttelep rögbipályájára és a MÁV-pályán létesítendő amerikaifutball-pályára is telepítenek belőlük.

A gyep az Ikarus-pályára kerül a tavasz folyamán, míg a Sóstói Stadion főépületének berendezéseit a város egyéb intézményeiben kívánják hasznosítani.

A polgármester közölte, hogy a bérletes szurkolók decemberben mintegy nyolcszáz széket vásároltak meg jelképes, 200 forintos összegért. Mint mondta, a bérlettel nem rendelkezők ezután vásárolhatják meg székeiket, ezért várhatóan ezer fölé emelkedik az így eladott székek száma.

Bozai István városgondok elmondta: január végén átadják a területet a „földlelátó” bontását ténylegesen elvégző vállalkozónak. Addig a korlátokat, székeket leszerelik, illetve több száz betonelemet szállítanak át a MÁV-pályára, ahol lelátót építenek belőlük.

Mészáros Attila alpolgármester szerint áprilisra fejeződhet be a teljes bontás, a közbeszerzésen kiválasztott kivitelező május-júniusban kezdheti meg az építést. Hozzátette: a közeli Sóstó természetvédelmi terület rehabilitációja is hamarosan megkezdődik a lőszermentesítéssel.

Kérdésre közölte: az eredményjelzőt elbontják és várhatóan nem hasznosítják újra, mert belül teljesen korrodált, ezért egyben nem mozgatható, szétszerelés után pedig nem újraépíthető.

Tizenegy milliárd forintos beruházás eredményeként várhatóan 2017 nyarára egy UEFA IV-es besorolású, 14 ezer néző befogadására alkalmas modern stadion épül Székesfehérváron. A projekt része a környék teljes rehabilitációja, a Sóstó természetvédelmi terület megmentése is, amelyre a kormány további 3850 milliárd forintot biztosít.