hirdetés

Jó hír az autóversenyzés szerelmeseinek, hogy a Jaguar ismét versenyautót készített. Ráadásul csodásat. Igaz, nem a Forma–1-ben, hanem a Formula E-ben állnak majd rajthoz, de ez most nem is olyan fontos. Az új sportverda ugyanis elektromos.

jaguar

A cég a napokban megerősítette, a következő szezonban ismét rajthoz áll, ráadásul nem is akármilyen kategóriában: az elektromos versenyautókat felvonultató Formula E-ben. És nem, ezt nem úgy kell elképzelni, hogy valamelyik csapat odabiggyeszti a sajátja mellé a Jaguar nevet is, hanem úgy, hogy rendes versenyautót készítettek.

A Top Gear beszámolója szerint Nick Rogers, a Jaguar Land Rover Group főmérnöke büszke arra, hogy a Jaguar épp a Formula E-ben kezdi újra a versenyzést. Az elektromos hajtáslánc a következő években az autógyár irányvonalát is meghatározza majd, így Rogers szerint sokkal nagyobb lehetőségük nyílik a fejlődésre, mintha egy átlagos ütemtervet követnének.

A cég bejelentése az elektromos autók versenyének is nagy lökést adhat, a szkeptikusok ugyanis folyamatosan azzal kritizálják a kategóriát, hogy két autó kell ahhoz, hogy egy versenyző be tudja fejezni a versenyét. Egy olyan nagy név, mint a Jaguar elcsábítása, azonban jelzi: nem szabad lebecsülni a technológiát.