hirdetés

A Normafa kapujánál lévő parkoló megnövelése ellen tiltakozó kezdeményezés elérte a 15 ezret, így az a Hang nevű civil tömörülés személyes találkozót és a petíció átadását kezdeményezte a hegyvidéki hivatalnál. Péntek délben a Védegylet szakértőjével közösen találkoztak Pokorni Zoltán polgármesterrel, aki ígéretet tett a parkoló újratervezésére — számolt be az a Hang közleményében.

A Pest Megyei Kormányhivatal 220 fa és 250 négyzetméternyi cserje kivágását engedélyezte, hogy a Konkoly-Thege út végén parkoló épülhessen.

A civilek szerint az önkormányzat látva és megértve a lakossági tiltakozást átgondolta a tervezett parkoló kibővítését, a hivatal munkatársai éppen átnézik az érintett területet és újratervezik a parkolót.

Eszerint minden 20 cm átmérőnél nagyobb fát meghagynak, nem vágják ki őket, a 10-20 centiméter átmérőjűeknél pedig igyekeznek minél többet megtartani. Így a tervezettnél kevesebb parkolóhely lesz. Nem fog nőni a parkolóhelyek száma fakivágások árán.

A polgármester megerősítette, amit eredetileg is írtunk: két meglévő parkolót vonnak össze, ezeket helyezik át a jelenleg növényekkel benőtt részre.

Pokorni Zoltán szerint a cél továbbra is a fogaskerekű fejlesztése, ami azonban legalább 5 évet vehet igénybe, ha a szükséges anyagi erőforrások biztosítottak, ehhez kell a főváros és a kormány támogatása is. Ha ez elkészül, akkor pedig érdemes akár a parkoló megszüntetése körüli vitát is kinyitni — fogalmazott a polgármester.