hirdetés

Hogy pontosan miért késelték meg a két adóellenőrt nem tudni. Tény kérdése, hogy az adóellenőrök a munkájukat végezték amikor elszabadult a pokol. Az eset miatt feltehetőleg megint előkerül majd az a tervezet, hogy minden adóellenőr fegyvert kapjon. Ami nem biztos, hogy a legjobb megoldás.  

NAV késelés

Mint ismeretes  megkéseltek két adóellenőrt hétfőn kora délután, Budapesten, a XX. kerületi Géza utcai társasház egyik lakásában . Feltehetőleg komoly vita alakulhatott ki a lakásban, amely következtében az ellenőrzés alá vont személy kést ragadott. Úgy tudni végrehajtás miatt mentek a címre az adóhivatali dolgozók. Feltehetőleg fel akarták írni milyan ingó és ingatlan vagyona van az ellenőrzött személynek, azaz a késöbbi támadójuknak.  Itt elszakadhatott a cérna állítólag a légiót is megjárt férfinél, hisz eljöhetett az a pillanat, hogy mindene elveszni látszott.  A támadásban az egyik NAV- os a helyszínen életét vesztette, a másik adóellenőrt kórházba szállították, ahol a műtéti beavatkozásnak köszönhetően túl van a közvetlen életveszélyen.

A rendőrség a 35 éves késelőt a helyszínen őrizetbe vette. Azaz a gyilkosság után nem akart sehova sem szökni a késelő, megvárta míg kiérkeznek a nyomozók.

Úgy tudni az eset miatt újra előveszik azt a javaslatot, hogy az adóellenőrök is kaphassanak fegyvert. Hogy ez jó megoldás-e nem tudni, hisz rengeteg embert kellene kiképezni és megtanítani a fegyverek használatára, ami nem egy egyhetes feladat, hanem minimum 1 éves képzést jelentene.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében az elhunyt munkatárs családjának részvétét fejezi ki, a másik kollégának mielőbbi felépülést kíván. Az elhunyt munkatársat a NAV és a Nemzetgazdasági Minisztérium saját halottjának tekinti. A NAV és az NGM munkatársai megrendülten állnak a történtek előtt.

( Fotó:MTI )