hirdetés

Lecsapott a rendőrség összehangolt rajtaütésekkel és elfogták a rendőrök L. Attilát és H. Anasztáziát az unokázós csalók hálózatának angliai és magyarországi beszervezőit, valamint futárjait. Az elmúlt két évben a rendőrök az Egyesült Királyságból irányított két szervezet tagjai közül összesen 87 csalót fogtak el.

 

Az egyik bűnszervezet vezetői kiadatási őrizetben vannak, a másik angliai szervezet vezetésével gyanúsítható L. Attilát és H. Anasztáziát nemzetközi elfogatóparancs alapján körözik. A szökésben lévő vezetők a sorozatos elfogások után megpróbálták újraszervezni hálózatukat. Ehhez az Egyesült Királyságban élő P. Dzsenifer külföldről, míg J. Barbara a fővárosból szervezett be futárokat az idős emberek átveréséhez – közölte a rendőrség.

Az új futárok, a 23 éves J. Csaba és 22 éves Sz. Alexandra a nyomozás adatai szerint öt budapesti idős embertől vettek át pénzt 2020. december 30-a és 2021. január 16-a között a szervezet irányítóitól kapott instrukciók alapján. A sértetteket a szervezet egyik vezetője hívta fel egy angliai telefonszámról.

A csalók telefonbeszélgetések során rendőröknek adták ki magukat, és azt állították, hogy az idős emberek egyik rokonát baleset érte és a kár megtérítéséhez azonnal pénzre van szüksége. A kicsalt pénzért és ékszerekért az álrendőr az idősek lakcímére elküldte a futárokat, akik, miután leszámolták részesedésüket, a pénzt átadták vagy eljuttatták beszervezőiknek. Az egyik futár szerepét betöltő J. Csaba, miután megkapta részesedését, a megmaradt összeget J. Barbarának átadta, aki a pénzt eljuttatta a szervezet irányítóihoz.

A banda tagjai szerencsére fogynak és a rendőrség a nyomukban van még azoknak, akiket nem sikerült elkapni.

(Turcsányi)