hirdetés

Az utasát rabosító taxis ellen csak szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a rendőrség a fuvardíj arányosságát annak a személyszállítónak az ügyében, aki ellen önbíráskodás miatt indítottak egy másik eljárást, mert a gyanú szerint megütött egy ír utast. A taxist még csak őrizetbe sem vették és a személyi szabadság korlátozása fel sem merült a nyomozóknál, úgy tűnik.

taxi

Szerkesztőségünk írásban kereste meg még a hétvégén a rendőrség kommunikációs osztályát, hogy az utasát verő és rabosító taxist őrizetbe vették-e, indítványozták-e az előzetesét, hisz igen súlyos dolgokat követett el, ha ezek mind igazak.
Sajnos a malmok lassan őrölnek és a rendőrség eleddig nem válaszolt konkrétan a kérdéseinkre, csak közölték, kérdéseinket megkapták. Mondhatnánk, hogy örülünk neki. Azonban felvetődik a kérdés, hogy akkor minek sajtóosztály, ha a kérdésekre lajhártempóban sem válaszolnak?

Mindenesetre úgy tűnik, hogy a taxissal valamiért jó fejként bánik a rendőrség. Se őrizet, se előzetes, se semmi.
Mint ismeretes, egy ír állampolgárságú férfi a Sziget Fesztiválról akart a szállásához, a Margit-szigetre menni. Mivel a fuvar végén nem tudott kártyával fizetni, a taxis elvitte egy automatához. Miután az utas kivett 20 ezer forintot, a taxis azt közölte vele, hogy csak akkor viszi vissza szálláshelyére, ha 25 ezer forintot fizet a fuvarért. Az utas sokallta az összeget, ezért arra kérte a taxist, hogy vigye a rendőrségre, aki ezután megütötte a férfit, majd egy ismeretlen, hegyes vidékre vitte, és közölte vele, akkor viszi vissza a városba, ha kifizeti a 25 ezer forintot. A férfi odaadta neki a pénzt, de a taxis kirángatta utasát az autóból, majd elhajtott.
Az ír férfi feljelentést tett. A rendőrök azonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható D. József 45 éves budapesti férfit, akit kihallgattak. Önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást ellene.