hirdetés

Nem jogerősen harminc napra elrendelte a bíróság a letartóztatását annak a férfinak, akit 17 társával együtt több mint 500 millió forintos költségvetési csalással gyanúsít a Nemzeti Adó- és vámhivatal .

 

Ahogy arról a hirado.hu is beszámolt, az adóellenőrök és a NAV bűnügyi nyomozói szállták meg kedden délután a fővárosi nagybani piacot. Minden zöldség- és gyümölcs nagykereskedőt igazoltattak, ellenőrizték az árujuk számláit és az alkalmazottak foglalkoztatásával kapcsolatos dokumentumokat, 18 kereskedőt előállítottak.

A pénzügyi nyomozók szerint a külföldről nagy mennyiségben behozott zöldséget és gyümölcsöt fiktív cégeken keresztül értékesítették, hogy elkerüljék az áfa fizetését. Egy embert őrizetbe vettek, az M1 értesülései szerint kezdeményezik a letartóztatását. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal év eleje óta rendszeresen razziázik a nagybani piacokon. Az M1 kérdésére a nagybani piac igazgatója közölte: együttműködnek az adóhivatallal és segítik a nyomozók munkáját, mert ezzel a tisztességes kereskedők, és így a fogyasztók érdekeit is védik.