hirdetés

Leváltották Nagy Csabát, az MFB-vezérét. Folyosói pletykák tudni vélik, azért, mert túl közel állt és jóban volt Spéder Zoltánnal.

spéder-lázárTávozik posztjáról az MFB elnöke. Nagy Csaba helyére a nemzeti fejlesztési miniszter Bernáth Tamást nevezte ki a Magyar Fejlesztési Bank élére november 12-i hatállyal a távirati iroda szerint.

Nagy Csaba, a bank korábbi vezetője közös megegyezéssel távozik. A feltételezések szerint Nagy leváltásának oka, hogy a kormány által kegyvesztettnek titulált Spéder Zoltán jó ismerőse volt, sokak szerint bizalmi embere volt. Spéder legfőképp Lázár János miniszterrel volt nagyon jó viszonyban, de miután eljárás indult, ellene ez a barátság is lezárult.

Bernáth Tamást Bártfai-Mager Andrea, postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos javaslatára nevezte ki a Seszták Miklós. A banki szakember az MFB élére való kinevezése előtt 2014-től a BNP Paribas Cardif biztosító elnök-vezérigazgatója volt, előtte az OTP Bank mikro- és kisvállalati üzletágának közép- és kelet-európai fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatójaként dolgozott.