hirdetés

Ismét műtrágya-kereskedők buktak meg. Igaz, most nem milliárdos csalásra derült fény, mint idén áprilisban. A NAV azonban résen van. 

nav-kozuti-ellenorzesA Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszer (ekáer) adatai alapján vizsgáltak meg egy céget – közölte a NAV a Privátbankárral.

A vizsgált társaság műtrágya-kereskedelemmel foglalkozik. A 2015-ben alvó cégként működött, ekáer-bejelentést sem tett. 2016-ban hirtelen több száz milliós forgalmat bonyolított, és csak az első negyedévben 268 alkalommal szerepelt címzettként ekár-bejelentésekben.

Az ekáer alapján végzett ellenőrzés megállapította, hogy a beszerzett áruk értéke 97 millió forintos eltérést mutat. Ezenkívül a cég áfabevallásában és az ekáer-bejelentésekben szerepeltetett áruk értéke sem azonos, ezért azonnal zárolták az adózó bankszámláját.

Helyszíni eljárás alkalmával újabb eltérés volt számlák és a könyvelés között. A gazdálkodó fióktelepén ingófoglalás is történt 155 tonna műtrágyát is lefoglaltak a NAV munkatársai 27 millió forint értékben.