hirdetés

Európa egyik legkeresettebb magyar bűnözőjét sikerült elfogni az Interpol segítségével a Dominikai Köztársaságban. D. Andrea 12 évig bujkált, miután 15 évre ítélték egy több száz millió forintos csalássorozat miatt. A nő pechére hamis papírokkal élt a karibi országban és ez lett a veszte is. Az Esti Újság úgy tudja amerikai és német segítséggel sikerült az amúgy kiadatással nem rendelkező Dominikáról a magyar szökevényt elfogni.

 

A police.hu-n megjelent tájékoztató szerint a miskolci származású D. Andrea 12 éve volt szökésben, amióta csalás és pénzmosás miatt 15 év börtönre ítélték. A magyar El Bandynét egy tengerparti üdülőtelepen kapták el a dominikai rendőrök, az elfogásában az Interpol mellett német , amerikai és magyar egységek is részt vettek.

D. Andrea állítólag egy bonyolult hálózatot tartott fenn bandájával, amibe uzsorásokat, bankokat, építőipari cégeket is bevont. A hálózatot befektetési és ingatlanvállalkozásként álcázta, és több millió dolláros hitelt vett fel hozzá bankoktól. Összesen kéttucatnyi bűncselekményt tulajdonítanak a bandának, az okozott kár több mint félmilliárd forint.

Tekintettel az általa elkövetett cselekmények súlyára, D. Andrea felkerült mind a hazai körözési toplistára, mind az Europol által működtetett, Európa legkeresettebb bűnelkövetőit tartalmazó EU Most Wanted oldalra.

El Bandyné egyik veszte az lett, hogy hamis papírokkal élt Dominikán. Nos ezt ott sem kedvelik és a 12 évvel ezelőtti csalásért ki sem adták volna őt, hisz Dominikának nincs kiadatási egyezménye Magyaroroszággal. Azonban Amerika rendőrei és nyomozó szervei bárkit és bármikor el tud kapni a karibi országban. Nos a magyar nőnek is ez lett a veszte.

A nőt már át is szállították Spanyolországba, ahol arra vár, hogy átadják Magyarországnak.

Nemrég szintén az USA szövetségi nyomozóinak köszönhetően kapták el hozták Magyarországra azt a csalót, aki Dominikáról irányította bűnszervezetét, amely arra volt szakosodva legfőképp, hogy a magyar bankokban lévő pénzes vállalkozások számláit csapoltak rendszeresen. MAjd a bűnbanda a pénzből mobiltelefonokkal csalta a milliárdos Áfát.