hirdetés

Négy embert vettek őrizetbe Franciaországban a csütörtöki nizzai terrortámadás tunéziai merénylőjének környezetéből – jelentette az AFP szombaton, bírósági forrásra hivatkozva. 50 sérült állapota továbbra is kritikus, és félő, hogy a 84 áldozattal járó kamionos terrorakció jóval több emberéletet követel.

nizza helyszínelés

A férfi volt feleségét pénteken vették őrizetbe, és még szombaton is őrizetben volt. Igazságügyi források nem közölték az őrizetbe vett négy férfi nevét, akik közül egyet pénteken, a többieket szombaton vették őrizetbe és hallgattak ki. A hatóságok továbbra is vizsgálják, hogy a tömegbe gázoló kamion sofőrje egyedül cselekedett, vagy voltak-e segítői, s hogy kapcsolatban állt-e szélsőséges iszlamistákkal.

Az őrizetbe vételek Nizza két különböző helyszínén történtek. A Reuters tudósítója szerint mintegy negyven kommandós ütött rajta egy lakáson Nizzában, a központi pályaudvartól északra, ahol az egyik férfit elfogták.

A kamionos terrorista apja közben hangoztatja, hogy fia nem volt normális, idegbeteg volt. Emiatt is követhette el azt a szörnyűséget, amit tett.

(Fotó: AFP)