hirdetés

Az NVSZ ismét jobban teljesített. A belügyminiszter szerint a korrupció olyan, mint egy rákos daganat, szétszóródik egy szervezetben és tönkreteszi azt. Pintér Sándor ezt azután mondta el, hogy az NVSZ leleplezett 15 záhonyi határőrt, akik a gyanú szerint pénzt fogadtak el azért, hogy szemet hunyjanak néhány szabálytalanság fölött. Az ügy érdekessége, hogy az NVSZ ténykedésének törvényességét épp Pintér miniszter egykori bizalmasának büntetőperében, dr. Kiss tábornok ügyében nagy nyilvánosság előtt kérdőjelezték meg. A védelem szerint az NVSZ nem a szabályoknak megfelelően hajtotta végre az exfőzsaru megfigyelését, lehallgatását, és így az illetékes bíróságot is megtéveszthették.

euro

Ismét korrupcióval gyanúsított rendőröket fogtak el a záhonyi határrendészeti kirendeltségen. Az akciót az NVSZ hajtotta végre az előzetes megfigyelésekkel, adatgyűjtésekkel. És az NVSZ, a belügy kedvenc csapata ismét jobban teljesített. Pintér Sándor belügyminiszter hangzatos nyilatkozatában azt mondta, könyörtelenül kizárnak mindenkit, aki a korrupcióval megfertőződött.

Az NVSZ munkáját katonai ügyészek és a Készenléti Rendőrség is segítette, és így fogtak el tizenöt rendőrt a határnál. Volt, akit az útlevélkezelő fülkéből vittek el.

A gyanú szerint az egyenruhások az odaérkező járművek utasaitól, illetve vezetőitől rendszeresen pénzt fogadtak el azért, hogy kisebb-nagyobb szabálytalanságok felett szemet hunyjanak. Több hónapon keresztül sarcolták az utazókat, naponta ezer-ezerötszáz eurót is megkerestek.

A házkutatások után Nyíregyházára vitték őket, ahol a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki őket. Az előállított határrendészek ellen kötelességszegéssel elfogadott vesztegetés miatt indult büntetőeljárás. A korrupt egyenruhások akár 12 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Pintér Sándor belügyminiszter szerint az NVSZ fokozta tevékenységét és nagyon módszeresen dolgozik. E munka eredménye, hogy aki korrumpálódott, azt kizárja magából a testület.