hirdetés

Újabb sarc, újabb adó. Megszűnik januártól az M0-s általános díjmentessége . A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya tudatta: újfajta, megyei matricákat vezetnek be, amelyek egy évre ötezer forintba kerülnek majd. A tervezet ellen Budaörs független polgármestere már most dühöng.

 M0

Állítólag Az arányos közteherviselés érdekében az M0-s egyes szakaszai és a teljes M31 kivételével megszűnik az idei év végéig még ingyenesen igénybe vehető szakaszok díjmentessége. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megerősítette, megszűnik januártól az M0-ás általános díjmentessége: újfajta, megyei matricákat vezetnek be, amelyek egy évre ötezer forintba kerülnek majd.

A személygépkocsik a korábbi jogosultsági kategóriák szerint is változatlan áron vehetik igénybe a fizetős gyorsforgalmi szakaszokat. A fejlesztési tárca a vasúti és autóbuszos helyközi közösségi közlekedés tarifáiban sem tervez emelést – közölte a tárca.

Budaörsön már a gondolat is kiverte a biztosítékot. A kormány ne tegye fizetőssé az M0-ás autóutat, követeli a Budaörsön élők érdekében Wittinghoff Tamás, a település polgármestere, mert szerinte ez az intézkedés.

Egyszerre tisztességtelen, káros és végrehajthatatlan. –mondta Wittinghoff.