hirdetés

Folytatódik a kórházak lezárása. A budapesti Szent János Kórházban, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban és az egri Markhot Ferenc Kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el a járványhelyzet miatt. Az elmúlt 24 órában több mint 130 koronavírus fertőzöttet regisztráltak a hatóságok, ami szomorú rekord.

Az országos esetszámok emelkedése miatt pénteken látogatási tilalmat léptetett életbe a budapesti Szent János Kórházban a kórház vezetése.Ezt a kommunikációs osztályuk is megerősítette.

132-en fertőződtek meg az elmúlt napon koronavírussal, ez négy és fél hónapos csúcs. A járvány kezdete óta csupán egyszer, április 10-én regisztráltak egy nap alatt ennél több fertőzöttet. Az aktív fertőzöttek száma így 1138-ra nőtt, 39 százalékuk budapesti.

 

Ugyancsak látogatási tilalmat rendeltek el a hétvégétől az egri Markhot Ferenc Kórházban. Szombattól a betegek a kórház egyetlen fekvőbetegosztályán sem fogadhatnak látogatókat. A szigorítás időszakában minden nap 14 és 15 óra között a kórház biztosítja, hogy a hozzátartozók – romlandó élelmiszert nem tartalmazó – csomagot vigyenek a bent fekvőknek, melyet az ápolók vesznek át és továbbítanak. A küldemények külső felületét átadás előtt fertőtlenítik.

Mindez azért is érdekes, mert ebben a kórházban eddig sem volt koronavírusos beteg.

A kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban pedig egy koronavírussal fertőzött beteg miatt rendeltek el teljes látogatási tilalmat. A látogatási tilalom visszavonásig érvényes és ideje alatt súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó, míg kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője tartózkodhat, továbbá apás szüléseket is tarthatnak.

A székesfehérvári egyetemi kórházban szintén látogatási tilalom van érvényben.

( CS )