hirdetés

Újabb egészségügyi intézmény döntött a látogatási tilalom bevezetése mellett. A romló járványhelyzet miatt újabb kórházakban vezettek be látogatási tilalmat. Ezek közül a budapesti Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben és a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban teljes tilalom lépett életbe.

 

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban és a szombathelyi Markusovszky kórházban csütörtöktől, míg a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban péntektől nem lehet látogatni a betegeket. Már látogatási tilalom van a Semmelweis Egyetem öt klinikáján
A koronavírus-járvány és a szezonális fertőzések elkerülése érdekében.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Semmelweis Egyetem öt klinikáján október 21-től lépett életbe látogatási tilalom, így az egyetemhez tartozó Városmajori Szív- és Érgyógyászati, a Pulmonológiai, a Belgyógyászati és Hematológiai, a Belgyógyászati és Onkológiai, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán is.

Azóta ezt további három intézményre is kiterjesztették, így ez mostantól a Sürgősségi Orvostani Klinikát, a Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központot, valamint a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika Baross utcai részlegét is érinti.

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben életbe lépett teljes körű látogatási tilalom a rendelkezés szerint a Gyermekszív Központra is érvényes. Az intenzív osztályokon a látogatás ugyanakkor naponta változhat, a betegek állapotától függően. A bent fekvő gyerekek mellett egy egészséges szülő maradhat. Súlyos állapotú beteg látogatásáról az orvos egyénileg dönthet vagy írásos engedélyt adhat.

A budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban szerdán részleges látogatási tilalmat rendeltek el. A betegeket tilos felkeresni a krónikus, a pszichiátriai, az intenzív terápiás, a szülészet-nőgyógyászati, valamint a kiemelt hotelszolgálati osztályon.
Zalaegerszegen szerdán megelőző jelleggel vezettek be teljes látogatási tilalmat a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, ahol már két osztályra vonatkozóan részleges korlátozás volt érvényben múlt péntek óta.

( Horváth Sz.)